aplicatii si web design

Web Design și dezvoltare de aplicații web profesionale. Când e vorba de webdesign, ne putem mândri că suntem printre cei mai buni. Dar ce presupune mai exact această noțiune? În primul rând, întregul proces de web design este împarțit în doua mari categorii: front-end development și back-end development.

Prima categorie se referă la dezvoltarea parții vizibile a aplicației ceea ce vede utilizatorul și anume, transformarea unui design într-o interfața funcțională – realizarea interfeței cu utilizatorul și implementarea de funcționalități la nivel de client.

Prin back-end development se înțelege tot ceea ce nu este vizibil din perspectiva utilizatorului. Dezvoltatorii acestei secțiuni au singurul scop de a crea toate functionalitațile aplicației, și de a face site-ul să funcționeze repede și bine.

Importanța unui front-end bine realizat constă în transformarea designului în HTML și CSS. Însă greșeala pe care mulți o fac pentru a-și simplifica munca, este că folosesc diverse unelte care generează automat cod HTML si CSS. Dezavantajele unei astfel de implementari sunt multiple:

  1. codul rezultat fiind generat automat, va fi dificil de întreținut si modificat;
  2. paginile nu vor avea un format adecvat în vederea optimizării pentru motoarele de căutare;
  3. posibilitatea apariției unor neconcordanțe a modului de afișare a paginilor în diferite navigatoare web;

Echipa adidoro™ a depășit acest stadiu prin aducerea întregului proces de front-end development la un nivel superior prin utilizarea uneltelor puse la dispozitie de W3C Consortium cu scopul de a crea cod HTML conform standardelor. Prin acest proces, adidoro™ asigură o mult mai mare portabilitate si accesibilitate a aplicațiilor pe care le dezvoltă.

Întreaga activitate de back-end devlopment pe care firma noastră o practică, are în vedere extensibilitatea. Din acest motiv, echipa noastră este specializată în dezvoltarea de aplicații orientate pe obiect – OOP (Object Oriented Programming).