optimizare seoOptimizare web pentru motoarele de căutare ( Google, Yahoo, Bing ).

Suntem siguri că ai auzit folosindu-se termenul SEO de nenumărate ori, însă s-ar putea să nu știi exact ceea ce înseamnă. Așa că vom începe cu începutul.

Termenul SEO este o prescurtare a noțiunii Search Engine Optimization, care tradus înseamnă optimizare pentru motoarele de cautare. Acest proces de optimizare are scopul de a poziționa un site pe prima pagină între rezultatele căutărilor unor cuvinte sau expresii, chiar fraze, pe care un motor de căutare le afișează. Este vorba de cazul unei căutari în funcție de anumiți termeni sau cuvinte cheie.

Deoarece peste 75% din vizitatorii care ajung pe un site, ajung datorită motoarelor de căutare optimizarea site-ului este foarte importantă. La ora actuală, motoarele de căutare au devenit o parte indispensabilă pentru cei ce utilizează internetul. Motivele sunt evidente, motoarele de cautare (Google, Yahoo sau Bing) furnizează instantaneu rezultate ce corespund necesitaților utilizatorului. Dar, pentru a apărea printre primele rezultatele ale motoarelor de căutare, pentru anumite cuvinte cheie, implică mai mult decât atât, asta deoarece puțini utilizatori știu exact ce caută, și chiar mai puțini dintre ei sunt dispuși să ia la rând sutele de mii de rezultate pe care un motor de căutare le returnează.

De aceea, când se pune problema optimizării unui site pentru motoarele de căutare, apelând la servicii SEO trebuie luate în considerare două aspecte:

  • Un site trebuie să apară în rezultatele motoarelor de căutare, pentru termeni cât mai generali și mai apropiați subiectului acestuia;
  • Un site trebuie să apară în prima pagina a motoarelor de căutare.

Dacă aceste două condiții sunt îndeplinite, este imposibil ca traficul către acel site să nu crească.